Pas op voor oplichting! Meer info.
Solliciteer voor een nieuwe functie
Wij zijn hier om je te helpen de juiste talenten te vinden.
Ontdek de salarissen van meer dan 150 functies in 15 verschillende sectoren
Wij vinden het beste talent voor onze klanten en koppelen kandidaten aan hun ideale jobs.
Start je carrière bij PageGroup En haal het beste uit jezelf!
Het Michael Page salarisrapport is een essentieel hulpmiddel voor het evalueren van je salaris of het opstellen van een eerlijk en competitief beloningsbeleid voor je team. Of je nu werkgever of werknemer bent, ons gedetailleerde salarisrapport biedt inzicht in gangbare loonstructuren op basis van functie en ervaring.
Diepgaand inzicht in de opkomende markttrends in België.
Wil je inzicht krijgen in de salarisontwikkelingen in België en je verloning vergelijken met de huidige marktstandaarden? Heb je moeite om nieuw talent aan te trekken voor je bedrijf? Onze salariswijzer biedt alle belangrijke informatie die je nodig hebt om je loonbeleid te herzien of je salaris te (her)onderhandelen met je huidige werkgever of tijdens het rekruteringsproces. Onze experts analyseren de salarisniveaus voor executives, managers en specialisten, evenals de rekruterings- en wervingsontwikkelingen per sector.
Salariswijzer bij functie en positie
Ontdek de salarissen van meer dan 150 functies in 15 verschillende sectoren in België.
Rekruterings- en aanwervingstrends per sector
De meest gezochte profielen, gewilde vaardigheden en onmisbare werknemersvoordelen worden zorgvuldig geanalyseerd door onze rekruteringsexperts.
Vooruitzichten op de Belgische arbeidsmarkt 2025
Ontdek waarom het nu meer dan ooit essentieel is om salarisverwachtingen te managen – en hoe je dat kunt doen.
Onze analyse van salarissen en trends vergelijkt profielen van zowel KMO’s als Blue-Chip-organisaties met salarisgegevens tot en met het derde kwartaal van 2024, verspreid over heel België en van instapniveau tot executive functies. De primaire gegevensbron zijn de meer dan 2.500 plaatsingen die we jaarlijks afronden. Deze gegevens worden aangevuld met salarisinformatie van meer dan 25.000 kandidaten die we jaarlijks ontmoeten – exclusief degenen die momenteel niet in België werken.
Door de verscheidenheid aan opdrachten die we jaarlijks uitvoeren, presenteert deze gids gemiddelde cijfers die kunnen variëren met +/- 15%, afhankelijk van de locatie, omvang, sector en voordelenstructuur van het bedrijf. Vanwege de grote diversiteit aan bonussystemen en processen in Belgische bedrijven omvatten alle vermelde salarissen uitsluitend vaste maandlonen in duizenden euro’s (inclusief forfaitaire vergoedingen indien van toepassing).
*Bron: Candidate Pulse
*Bron: Federgon
Voor het verzamelen van de meest relevante data is deze gids over functies en salarissen gebaseerd op de volgende criteria:
De studie van functies:Met "functie" bedoelen we het geheel van verantwoordelijkheden en taken die bij een positie horen. We hebben geprobeerd zo volledig mogelijk te zijn door de meest voorkomende functies te presenteren waarmee onze teams werken, rekening houdend met de verantwoordelijkheidsniveaus. Let wel: factoren zoals profiel, ervaring en salaris moeten worden aangepast op basis van de structuur en omvang van het bedrijf, de dynamiek van elke sector en de economische situatie.
De salarisenquête:Onze salarisbenchmarks zijn gestructureerd op basis van jaren ervaring, zodat je jouw functieniveau en salaris kunt inschatten via salarisranges (van medior- tot senior-managerrollen met 10+ jaar ervaring). De weergegeven salarissen zijn uitgedrukt in duizenden euro's (€) en corresponderen met het gemiddelde bruto jaarsalaris in België, inclusief aantekeningen over variabele vergoedingen en bonussen, indien van toepassing.
Een salarisbenchmark helpt HR-experts om verloning binnen een bedrijf te structureren en te standaardiseren, en helpt werknemers om hun salarisniveau te beoordelen voor een bepaalde sector of functie. Het houdt rekening met factoren zoals ervaring, vaardigheden, industrie en geografische locatie.
Onze salarisgids helpt je om in lijn te blijven met markttrends. Dit kan je ondersteunen bij het aanpassen van je salarisschalen aan de realiteit van 2025 of bij het voorbereiden van salarisonderhandelingen met je huidige werkgever of tijdens je zoektocht naar een nieuwe baan. Of je nu rekruteert of transparantie in je salaris zoekt, onze experts bieden een duidelijk en gedetailleerd overzicht om je strategie aan te passen en competitief te blijven binnen jouw sector.
De salarissen in onze gids zijn gebaseerd op bruto jaarsalarissen, aangezien recruiters altijd een bruto jaarsalaris vermelden tijdens het rekruteringsproces.Wat is het verschil tussen bruto en netto salaris? Hoe kun je je nettoloon berekenen op basis van een bruto bedrag? In België verwijst het brutosalaris naar het bedrag dat door de werkgever wordt betaald vóór aftrek van inkomstenbelasting en zonder sociale bijdragen (zoals pensioensparen, werkloosheidsbijdragen en sociale zekerheid). Deze bijdragen zijn verplicht, ongeacht je functie; alleen het aftrekpercentage varieert.Het nettoloon, dat rechtsonder op je loonstrook wordt vermeld onder "netto te betalen", is het bedrag dat je daadwerkelijk ontvangt. Wil je je jaarlijkse of maandelijkse nettosalaris berekenen? Gebruik onze salarisconverter.
Nu je onze salarissengids hebt doorgenomen, begrijp je je waarde op de arbeidsmarkt. Als je overweegt je salaris te heronderhandelen met je huidige werkgever of tijdens een sollicitatieproces, zijn er tal van kansen – maar het is belangrijk om het juiste moment te kiezen en de juiste argumenten te gebruiken om succesvol te zijn! Hoe bespreek je je salaris met je manager of tijdens een sollicitatiegesprek? Hoe stel je een salarisrange vast? We hebben advies van experts verzameld om je te helpen bij de voorbereiding op salarisonderhandelingen. Lees meer hier.
Ons bedrijf werkt in overeenstemming met de ethische normen van ons beroep en de wettelijke bepalingen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens van kandidaten, om elk risico op discriminatie te voorkomen.
We willen erop wijzen dat termen zoals "rekruteerder", "kandidaat", "klant" en "consultant" begrepen moeten worden als "rekruteerder(s)", "kandidaat/kandidaten", "klant(en)" en "consultant(s)", maar in mannelijke vorm zijn geschreven voor leesbaarheid. Het is ook belangrijk op te merken dat hoewel de functiebeschrijvingen in de mannelijke vorm zijn geschreven, ze evenzeer van toepassing zijn op vrouwen als op mannen.Wij hechten bijzonder veel waarde aan de ethiek van ons beroep.
Lees meer over PageGroup’s inzet voor diversiteit.
Ben je op zoek naar kandidaten?Bent u werkgever en wilt u met ons praten over uw wervingsbehoeften?Vul dan onderstaand formulier in en één van onze consultants belt u terug.
*Verplichte velden
Door op Verzenden te klikken, gaat u ermee akkoord dat deze informatie, uw e-mailadres en andere persoonlijke informatie wordt verwerkt, bewaard, gebruikt en openbaar gemaakt conform ons privacy-beleid. U gaat er ook mee akkoord dat er elektronisch contact met u kan worden opgenomen om uw verzoek te beantwoorden.